Waste-to-energy
Amager Bakke
Med sine 85 meter er Amager Bakke den højeste bygning i København, og den unikke arkitektur er et prominent bidrag til byens skyline. Skiløjperne på toppen har samtidig gjort anlægget verdensberømt, og den bugtende tagpark var også en designudfordring ud over det sædvanlige.
I den forbindelse er vores ingeniørarbejde både blevet honoreret med en Tekla Global BIM Award og Den Europæiske Stålpris. Derudover har anlægget vundet adskillige danske og internationale arkitekturpriser.
Selve anlægget kører i døgndrift året rundt og kan producere 2,7 MWh fjernvarme og 0,8 MWh strøm på et ton affald.
Bygherre ARC
Arkitekt BIG-Bjarke Ingens Group og SLA
Ydelser Samtlige ingeniørfag på bygge- og anlægsarbejderne, projekteringsledelse, byggeledelse og arbejdsmiljøkoordinering
Foto Rasmus Hjortshøj
Posefilteranlæg til forbrænding af spildevandsslam
BIOFOS står for at rense spildevandet for 1,2 mio. indbyggere i hovedstadsområde og udnytte ressourcerne bedst muligt. Blandt andet på renseanlægget Lynetten. Her bliver spildevandsslam først omdannet til biogas ved en rådneproces, hvorefter restproduktet forbrændes og bliver til fjernvarme.
I den forbindelse har Artelia assisteret i forbindelse med en udskiftning af posefilteranlægget. Et større anlæg med procestekniske komplekse installationer som integreres med det eksisterende anlæg. Projektet skal gennemføres i en nedlukningsperiode på 6 uger. Hele anlægget er scannet for at danne en punktsky, der er lagt i en Naviswork model. I modellen er det nye anlæg principmodelleret, så de bydende kan tage højde for eksisterende forhold, maskiner og konstruktioner.
Bygherre BIOFOS
Ydelser Først indledende rådgivning i form af ideoplæg til alternative filterløsninger, byggeprogram, afholdelse af workshops med brugerne, risikovurderinger og tilhørende anlægs- og driftsbudgetter.
Herefter totalrådgivning, som omfatter Maskin, el, SRO, IKT, konstruktioner, brand, miljø, koordinering med myndigheder samt vurdering af ATEX-installationer.
Waste-to-energy-anlæg i Nuuk og Sisimiut
Grønland har længe haft udfordringer med håndtering af landets affald, der i mangel på andre løsninger placeres på lossepladser. Den problematik har ført til opførslen af to nye waste-to-energy-anlæg i henholdsvis Sisimiut og Nuuk.
Med en total kapacitet på 140 tons affald om dagen vil de to nye anlæg være i stand til at behandle alt landets kommunale affald og affald, der kan fjernes fra lossepladserne, hvilket reducerer både metanudledning og vandforurening. Forbrændingsanlæggene vil samtidig forsyne indbyggerne i Nuuk og Sissimut med fjernvarme og varmt vand.